Η TWIN DISC, INC. υπέγραψε οριστική συμφωνία για την εξαγορά της KATSA OY

Η Twin Disc, Inc. (NASDAQ: TWIN), προχώρησε σε οριστική συμφωνία για την εξαγορά της Katsa Oy ("Katsa"), ενός κορυφαίου Ευρωπαίου κατασκευαστή εξαρτημάτων μετάδοσης ισχύος και κιβωτίων ταχυτήτων υψηλής ποιότητας, σε μια συμφωνία που η αξία της θα ανέλθει σε 21 εκατομμύρια ευρώ (περίπου 23 εκατομμύρια δολάρια). 

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του ημερολογιακού έτους 2024, υπό την επιφύλαξη των συνήθων προϋποθέσεων ολοκλήρωσης, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης από τις ρυθμιστικές αρχές.

Η Katsa, που ιδρύθηκε το 1955 και εδρεύει στο Τάμπερε της Φινλανδίας, σχεδιάζει και κατασκευάζει κιβώτια ταχυτήτων και εξαρτήματα μετάδοσης ισχύος, ειδικά σχεδιασμένα, ώστε να ανταποκρίνονται σε υψηλές απαιτήσεις για τις βιομηχανικές και ναυτιλιακές αγορές, για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών.

Η εξαγορά της Katsa Oy θα διευρύνει την παγκόσμια εμβέλεια της Twin Disc μέσω της περαιτέρω επέκτασης στις αναπτυσσόμενες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ παράλληλα θα προσθέσει συμπληρωματικά προϊόντα για την αύξηση των προσφορών στον βιομηχανικό, ναυτιλιακό και υβριδικό/ηλεκτροκίνητο χώρο.


Στρατηγική προσαρμογή της Katsa με Twin Disc:

 

  • Επιτρέπει την επέκταση σε νέες ευρωπαϊκές αγορές, δημιουργώντας παράλληλα άφθονες ευκαιρίες διασταυρούμενων πωλήσεων μέσω της υφιστάμενης πελατειακής βάσης
  • Το παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων και υπηρεσιών της Twin Disc θα επιτρέψει την αύξηση των πωλήσεων της Katsa εκτός των σημερινών αγορών της
  • Διαφοροποιεί και ενισχύει τις προσφορές στη σειρά βιομηχανικών προϊόντων της Twin Disc, προσθέτοντας επίσης νέο περιεχόμενο για υβριδικές εφαρμογές και εφαρμογές ηλεκτροκίνησης
  • Δημιουργεί σημαντικές εμπορικές, κατασκευαστικές και αγοραστικές συνέργειες, οι οποίες αναμένεται να αποφέρουν αύξηση στα κέρδη ανά μετοχή εντός 24 μηνών.

"Η Katsa Oy είναι μια καθιερωμένη επιχείρηση με σταθερή φήμη για την ποιότητα, εκτός από τις ισχυρές εσωτερικές δυνατότητες κατασκευής και μηχανικής. Η εξαγορά αυτή αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για την επέκταση της παγκόσμιας παρουσίας της Twin Disc, αξιοποιώντας τις μακροχρόνιες σχέσεις της Katsa με κορυφαίους ευρωπαϊκούς κατασκευαστές ΟΕΜ για την εισαγωγή του χαρτοφυλακίου μας σε νέες, αναπτυσσόμενες αγορές", δήλωσε ο John H. Batten, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Twin Disc. 

"Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε την ομάδα της Katsa στην Twin Disc και είμαστε σίγουροι για την ικανότητά μας να συνεργαστούμε για την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης, εδραιώνοντας παράλληλα τη θέση μας ως κορυφαίου παρόχου λύσεων υβριδικών συστημάτων και ηλεκτροκίνησης".

"Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα ενταχθούμε σε μια άλλη γνωστή εταιρεία όπως η Twin Disc, η οποία μπορεί να προσφέρει συνέργειες και νέα προϊόντα για τη δημιουργία νέων ευκαιριών ανάπτυξης για την Katsa. Ανυπομονώ να συνεχίσω να ηγούμαι της επιχείρησης Katsa μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής και να διευρύνουμε τη συνεργασία μας με τους πιστούς πελάτες μας για να τοποθετήσουμε την επιχείρηση για μακροπρόθεσμη επιτυχία υπό το εμπορικό σήμα Twin Disc", δήλωσε ο Tomi Koskinen, CEO της Katsa Oy.

Για το οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2023, η Katsa πραγματοποίησε έσοδα ύψους περίπου 33 εκατομμυρίων ευρώ. Η εξαγορά αναμένεται να έχει αυξητική επίδραση στα κέρδη της Twin Disc κατά GAAP των ΗΠΑ εντός είκοσι τεσσάρων μηνών.

Σχετικά με την Twin Disc

Η Twin Disc, Inc. σχεδιάζει, κατασκευάζει και πωλεί εξοπλισμό μετάδοσης κίνησης για τη ναυτιλία και για βαρέως τύπου οχήματα εκτός δρόμου. Τα προσφερόμενα προϊόντα περιλαμβάνουν θαλάσσια κιβώτια ταχυτήτων, κινητήρες azimuth, συστήματα επιφανείας, προπέλες, καθώς και κιβώτια ταχυτήτων power-shift, υδραυλικούς μετατροπείς ροπής, και συστήματα ελέγχου. Η Twin Disc, Inc,. πωλεί τα προϊόντα της σε πελάτες κυρίως στις αγορές σκαφών αναψυχής, εμπορικών και στρατιωτικών θαλάσσιων μεταφορών. Οι παγκόσμιες πωλήσεις της, σε εγχώριους και ξένους πελάτες πραγματοποιούνται μέσω άμεσων πωλήσεων και δικτύου διανομέων. 

Σχετικά με την Katsa Oy

Η Katsa σχεδιάζει και κατασκευάζει κιβώτια ταχυτήτων και εξαρτήματα μετάδοσης ισχύος που είναι προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις του πελάτη. Για τους τελικούς χρήστες, η Katsa παρέχει υπηρεσίες μοντελοποίησης, εκσυγχρονισμού, επισκευής και συντήρησης κιβωτίων ταχυτήτων, καθώς και ανταλλακτικά.