Η Greta Thunberg και η ομάδα του ιστιοφόρου Malizia II ολοκληρωσαν το ταξίδι τους στον Ατλαντικό Ωκεανό

Η νεαρή ακτιβίστρια Greta Thunberg που εργάζεται με σκοπό τη καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της κλιματικής αλλαγής έφτασε στη Νέα Υόρκη σήμερα μετά από ένα ταξίδι διάρκειας δύο εβδομάδων μέσω του Ατλαντικού Ωκεανού πάνω στο αγωνιστικό σκάφος υψηλής τεχνολογίας Malizia II.Κατά την άφιξη, το ιστιοφόρο υποδέχτηκαν ηλεκτροκίνητα σκάφη της Torqeedo ώστε να το συνοδεύσουν και να το βοηθήσουν να φτάσει στην τελική του θέση στο Μανχάταν. "Στηρίζουμε την ομάδα Malizia καθώς το ταξίδι στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα ότι, όπου κι αν πάτε, υπάρχει πάντα η επιλογή να το κάνετε με χαμηλές εκπομπές ρύπων", δήλωσε ο Dr. Christoph Ballin, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής του Torqeedo

Επίσης, ηλεκτρικά σκάφη της Torqeedo βοήθησαν και συνόδευσαν με ασφάλεια το Malizia II κατά τον απόπλου του από το λιμάνι του Plymouth του Ηνωμένου Βασιλείου στις 14 Αυγούστου.

Κατά την άφιξή του Malizia II στη Νέα Υόρκη η Torqeedo παρείχε και πάλι βοήθεια, με ηλεκτρικά σκάφη, συμπεριλαμβανομένων δύο tenders που προωθούνται από εξωλέμβιες Deep Blue 50 kW και ένος φουσκωτό σκάφους υποστήριξης, για να βοηθήσουν το Malizia II να κινηθεί με ασφάλεια στον πολυσύχναστο σταθμο θαλάσσιων μεταφορών της Νέας Υόρκης και να το δέσουν στη μαρίνα του North Cove του Μανχάταν.

Περισσότερα

Μηχανικά χειριστήρια Extreme Series από τη SeaStar Solutions

Μηχανικά χειριστήρια Extreme Series από τη SeaStar Solutions

H σειρά μηχανικών χειριστηρίων Xtreme της SeaStar Solutions προσφέρει εργονομία και τεχνικά χαρακτηριστικά τα οποία τα ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα χειριστήρια της αγοράς.

 

Η κομψή, ισορροπημένη λαβή παρέχει μια πολύ άνετη αίσθηση και ο μηχανισμός τελευταίας τεχνολογίας που διαθέτουν, εγγυάται μια ομαλή και σταθερή κίνηση, εξασφαλίζοντας ότι έχετε τον απόλυτο έλεγχο ανά πάσα στιγμή. Η τεχνολογία Neutral Interlock, η προθέρμανση γκαζιού και η προστασίας από εκκίνηση με  ταχυτήτων είναι στάνταρ σε όλα τα μοντέλα Xtreme ενώ διατίθενται και σε εκδόσεις με διακόπτη trim/tilt και διακόπτη έκτακτης ανάγκης. Η σειρά μηχανικών χειριστηρίων Xtreme της SeaStar Solutions διαθέτει μοντέλα τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν πολύ εύκολα, πλευρικά ή στην κεντρική κονσόλα του σκάφος, σε εφαρμογές με έναν ή δύο κινητήρες. Τα χειριστήρια είναι συμβατά με ντίζες OEM, 330C/33C αλλά ο συνδυασμός τους με ντίζες της σειράς Xtreme θα σας προσφέρει απαράμιλλη απαλότητα, αποτελεσματικότητα και ανώτερη αίσθηση ελέγχου, χωρίς απώλειες, σχεδόν αντίστοιχη με αυτή ενός ηλεκτρονικού χειριστηρίου, ανεξάρτητα από το μήκος του καλωδίου.

 

Αποκλειστικός διανομέας είναι η Motocraft A.E., Λ. Αλίμου 48, 17455, Άλιμος.

Τηλ: 210 98 88 288 Email: motocraft@motocraft.gr Web: www.motocraft.gr

 

Περισσότερα

Νέα συνεργασία της Motocraft με την Kicker Audio

Η Motocraft ξεκινάει μία νέα συνεργασία με την πρωτοπόρο εταιρεία κατασκευής συστημάτων ήχου Kicker, η οποία έχει πολυετή παράδοση και εμπειρία στην κατασκευή ηχείων, subwoofer, πηγών ήχου και ενισχυτών.

 

 

Τα προϊόντα της σειράς Kicker Marine διαθέτουν μοντέρνο σχεδιασμό αλλά και πρωτοποριακά τεχνολογικά χαρακτηριστικά. Τα ηχεία και τα subwoofer είναι κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας υλικά ώστε να αντέχουν στις αντίξοες καιρικές συνθήκες προσφέροντας κορυφαία απόδοση για πολλά χρόνια ενώ ο φωτισμός LED που διαθέτουν θα δώσει ξεχωριστό στυλ στο σκάφος σας. Επιπλέον οι πηγές ήχου επιτρέπουν τη σύνδεση πολλών συσκευών μέσω USB ή Bluetooth ώστε να έχετε απεριόριστες μουσικές επιλογές ενώ οι ενισχυτές της θα σας προσφέρουν ποιοτικό ήχο χωρίς παραμορφώσεις ακόμα και στο maximum της έντασης.

Περισσότερα

Νέα ηλεκτρική εξωλέμβια Travel 1103 CS από την Torqeedo

Η Motocraft S.A παρουσιάζει την καινούργια  ηλεκτρική εξωλέμβια μηχανή της σειράς Travel της Torqeedo Travel 1103 CS.

 

Η ηλεκτρική εξωλέμβια μηχανή Travel 1103 CS είναι το τελευταίο μοντέλο της επιτυχημένης σειράς Travel, η οποία διαθέτει μπαταρία υψηλής χωρητικότητας, φτάνοντας μέχρι και τα 915 Wh και παρέχει 10% υψηλότερη ισχύ από τα 1000 στα 1100 W. Η ηλεκτρική εξωλέμβια μηχανή Travel 1103 CS είναι πλήρως αδιάβροχη, ενώ διαθέτει αλουμινένιο πόδι το οποίο προσφέρει μεγαλύτερη αντοχή και ανθεκτικότητα σε πιθανά χτυπήματα.

Η Travel 1103 CS διαθέτει μία ενσωματωμένη μπαταρία λιθίου η οποία έχει δυνατότητα φόρτισης με ηλιακό πάνελ και κατά την διάρκεια του ταξιδιού. Αποτελεί την τέλεια εναλλακτική για βενζινοκινητήρες, καθώς έχει τις ίδιες δυνατότητες και επιπλέον είναι αθόρυβη, ελαφρύτερη και φιλικότερη προς το περιβάλλον.

Διαθέτει oθόνη με ενσωματωμένο σύστημα πληροφοριών το οποίο σας ενημερώνει για το υπόλοιπο της λειτουργίας της μηχανής. Αποσυναρμολογείται για ευκολία αποθήκευσης και μεταφοράς.

Η ηλεκτρική εξωλέμβια μηχανή Travel 1103 CS της Torqeedo θα είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα από τον Μάϊο του 2019.  

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Ισχύς

1100 W

Ισχύς πρόωσης

520 W

Ιπποδύναμη

3hp

Στατική ώθηση  

70lbs

Μπαταρία

915 Wh Li-Ion

Ονομαστική τάση

29.6 V

Τελική τάση φόρτισης

33.6 V

Βάρος

17.3(S) / 17.7 (L) kg

Βάρος χωρίς την μπαταρία

11.3(S) / 11.7(L) kg

Βάρος μπαταρίας

6 kg

Μήκος άξονα

62.5(S) / 75(L) cm

Προπέλα

v10/p1100

Ανταλλακτική προπέλα

v10/p1100 weedless

Μέγιστη ταχύτητα (σε rpm)

1,450rpm

Εύρος κίνησης

+/-60°

Ενσωματωμένη οθόνη

Ναι

Κίνηση μπρος/πίσω

Ναι

 

 

Περισσότερα

Επιτυχής λειτουργία των κινητήρων CUMMINS Πλοηγίδων Πειραιώς

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την παράδοση του έργου αντικατάστασης κινητήρων και αναβάθμισης των Πλοηγίδων του Πλοηγικού Σταθμού Πειραιά από την εταιρεία MOTOCRAFT AE.

 

Εκτός από την εγκατάσταση κινητήρων πρόωσης του κατασκευαστή διεθνούς κύρους CUMMINS, INC τον οποίο η MOTOCRAFT AE αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα, η εταιρεία ανέλαβε επίσης την σημαντική περιφερειακή αναβάθμιση του μηχανοστασίου και την εκπαίδευση του προσωπικού της υπηρεσίας στην χρήση και συντήρηση.

 

Ο κατασκευαστής CUMMINS, INC έχει παράδοση 100 ετών στην κατασκευή κινητήρων και αποτελεί βασικό προμηθευτή ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας σε πολλές χώρες του πλανήτη. Επίσης η CUMMINS, INC πρωτοστατεί μεταξύ άλλων στην εξέλιξη νέων προϊόντων μηχανοκίνησης, υβριδικών συστημάτων και συστημάτων παραγωγής ενέργειας.

 

Η άρτια, σύγχρονη σχεδίαση των κινητήρων σε συνδυασμό με την υψηλή απόδοση, την υψηλή αξιοπιστία και την χαμηλή κατανάλωση καυσίμου συντελούν στην απρόσκοπτη  λειτουργία των σκαφών έτσι ώστε αυτά να ανταπεξέλθουν απροβλημάτιστα στο απαιτητικό καθήκον τους για χιλιάδες ώρες ετησίως.

 

H εταιρεία MOTOCRAFT AE με την πολυετή παράδοση συνεργασίας με κρατικούς φορείς και σώματα ασφαλείας χαιρετίζει το σημαντικό έργο της Πλοηγικής Υπηρεσίας η οποία αποτελεί έναν από τους πρώτους οργανισμούς που υποδέχονται πλοία όλων των τύπων στον εθνικό λιμένα. Οι πλοηγίδες του λιμένος Πειραιώς, εξυπηρετούν κάθε χρόνο πάνω από 14.000 πλοία και αποτελούν έτσι ζωτικό μέλος μίας υπηρεσίας υψίστης εθνικής σημασίας.

Περισσότερα

Συνεχίζοντας στο motocraft.gr αποδέχεστε τη χρήση cookies.