Smart Battery Hub (SBH) της BEP

Το καινοτόμο Smart Battery Hub (SBH) της BEP είναι το πρώτο παγκοσμίως έξυπνο σύστημα διαχείρισης μπαταριών για σκάφη που χρησιμοποιούν δύο ή περισσότερες εξωλέμβιες, εσωλέμβιους και εσω-εξωλέμβιους κινητήρες. Το Smart Battery Hub απλοποιεί τη διαχείριση μπαταριών, με διακόπτες οι οποίοι ενεργοποιούνται απομακρυσμένα, αυτόματη εναλλαγή ευαίσθητης τάσης (VSS) και παράλληλη λειτουργία έκτακτης ανάγκης. Όλο το σύστημα βρίσκεται μέσα σε ένα μικρό, ανθεκτικό και εύκολο στην εγκατάσταση κουτί με περίβλημα IPX7.

Το Smart Battery Hub παρακολουθεί και μεταδίδει πληροφορίες για την κατάσταση και την τάση των μπαταριών, μέσω NMEA2000 ώστε να μπορεί να συνδεθεί εύκολα με οθόνες πολλαπλών λειτουργιών. Η απομακρυσμένη εναλλαγή μεταξύ μπαταριών γίνεται μέσω NMEA2000 ή ενσύρματων διακοπτών, με χειροκίνητη παράκαμψη για μέγιστη ασφάλεια.

Το Smart Battery Hub συνεργάζεται με το CZone®, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να ελέγχουν τις μπαταρίες από τα αδιάβροχα πληκτρολόγια CZone®, να τις παρακολουθούν σε οποιαδήποτε οθόνη αφής CZone® ή σε οποιαδήποτε συνεργαζόμενη συμβατή συσκευή CZone®. Το Smart Battery Hub είναι συμβατό και λειτουργεί απρόσκοπτα ως κομμάτι του συστήματος CZone®.

«Σχεδιάσαμε το Smart Battery Hub έχοντας κατά νου τους OEM. Απλοποιώντας και μειώνοντας τους  χρόνους εγκατάστασης έχουμε ως αποτέλεσμα χαμηλότερο κόστος συστήματος με μικρότερες αποστάσεις καλωδίων μπαταρίας», δήλωσε ο Geoff Morrish, Product Manager της BEP.

Τα όρια τάσης VSS μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να ταιριάζουν ή να ενεργοποιούνται / απενεργοποιούνται ανάλογα την εγκατάσταση. Οι είσοδοι των διακοπτών μπορούν να αντιστοιχιστούν σε οποιαδήποτε λειτουργία και δύο πρόσθετες είσοδοι για αισθητήρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση βολτ, τα επίπεδα του υγρού και τη θερμοκρασία.

Το σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης μπαταρίας all-in-one της BEP διαθέτει μαγνητικό κλείδωμα, τεχνολογία διακοπής 300 amp, δύο πρόσθετες εισόδους για αισθητήρες και μηχανική παράκαμψη. Η κατανάλωση στο sleep-mode είναι μικρότερη από 3,5mA για εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση των μπαταριών και είναι κατάλληλο για χρήση σε συστήματα 12 ή 24 βολτ.

Δείτε περισσότερα εδω