MasterCraft και Ilmor Marine ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του πιο ισχυρού κινητήρα tow sports στον κόσμο

Στο Miami International Boat Show 2022, η MasterCraft, αποκλειστικός συνεργάτης της Ilmor Marine, ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Ilmor Supercharged Engine 6,2L, του πιο ισχυρού κινητήρα tow sport στον κόσμο.


 

Ισχυρός, ανθεκτικός και με εξαιρετικές επιδόσεις
Ο Ilmor Supercharged 6.2L έχει ισχύ 630 ίππους και 665 LB-FT ροπής, την υψηλότερη που έχει παραχθεί ποτέ από κινητήρα tow sport. Χάρη στην τελειοποίηση του συστήματος παροχής άμεσου ψεκασμού καυσίμου και με κατασκευή που πληροί τα ίδια πρότυπα ποιότητας με τους κινητήρες αγώνων IndyCar, ο Ilmor Supercharged 6.2L προσφέρει απαράμιλλη ισχύ και εξαιρετικές επιδόσεις. Διαθέτοντας πλήρως κλειστό σύστημα ψύξης (συμπεριλαμβανομένης της εξάτμισης) και βαθμολογία εκπομπών τεσσάρων αστέρων, ο κινητήρας Ilmor Supercharged 6.2L υποστηρίζεται από εγγύηση 5ετών/500 ωρών.

Ο Fred Brightbill, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της MasterCraft, δήλωσε μεταξυ άλλων: «Σήμερα, συνεχίζουμε να χτίζουμε πάνω στην κληρονομιά μας με την κυκλοφορία του κινητήρα Ilmor Supercharged 6.2L, του πιο ισχυρού κινητήρα tow sport στον κόσμο. Είναι ο καλύτερος από τους καλύτερους – ένα θαύμα μηχανικής. Ως πρωτοπόρος των επιδόσεων και της καινοτομίας, η αδιάκοπη εστίασή μας στην υπέρβαση των ορίων του δυνατού στο νερό, είναι ο πυρήνας για να παρέχουμε στους πελάτες μας την καλύτερη δυνατή εμπειρία στο νερό. Τα τελευταία 10 χρόνια, είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε αποκλειστικά με την Ilmor Marine και να προσφέρουμε τους κινητήρες με τις καλύτερες επιδόσεις σε κάθε σκάφος MasterCraft. Ανυπομονούμε για μελλοντικά επιτεύγματα με την ομάδα της Ilmor Marineκαι μαζί θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε προϊόντα που ξεπερνούν τα όρια αλλά και τις προσδοκίες των καταναλωτών».

 

Επίσης ο Paul Ray, Πρόεδρος της Ilmor δήλωσε μεταξυ άλλων: «Αυτό το εντελώς νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης προσφέρει εξαιρετικά επίπεδα ισχύος και απόδοσης , κάτι που στην Ilmor αναγνωρίζουμε ως μια τεράστια πρόοδο στον κλάδο». Επιπλέον, δήλωσε ενθουσιασμένος που πραγματοποιήθηκε αυτή η προσπάθεια με τη MasterCraft. Οι εταιρείες με τις οποίες μοιραζόμαστε κοινές αρχές είναι αυτές με τις οποίες μας αρέσει να συνεργαζόμαστε, κάτι που είδαμε στη MasterCraft από την αρχή της αποκλειστικής συνεργασίας μας το 2011. Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε αυτόν τον συναρπαστικό νέο κινητήρα στην νέα σειρά σκαφών της MasterCraft."

Η Ilmor αποτελεί μία από τους πιο ενεργούς και σεβαστούς κατασκευαστές marine κινητήρων από το 2002 και είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής κινητήρων της MasterCraft από το 2011. Ο κινητήρας Ilmor Supercharged 6.2L έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την παραγωγή την άνοιξη του 2022 και θα αντικαταστήσει το τρέχον μοντέλο 7.4L MPI.