Η Greta Thunberg και η ομάδα του ιστιοφόρου Malizia II ολοκληρωσαν το ταξίδι τους στον Ατλαντικό Ωκεανό

Η νεαρή ακτιβίστρια Greta Thunberg που εργάζεται με σκοπό τη καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της κλιματικής αλλαγής έφτασε στη Νέα Υόρκη σήμερα μετά από ένα ταξίδι διάρκειας δύο εβδομάδων μέσω του Ατλαντικού Ωκεανού πάνω στο αγωνιστικό σκάφος υψηλής τεχνολογίας Malizia II.



Κατά την άφιξη, το ιστιοφόρο υποδέχτηκαν ηλεκτροκίνητα σκάφη της Torqeedo ώστε να το συνοδεύσουν και να το βοηθήσουν να φτάσει στην τελική του θέση στο Μανχάταν. "Στηρίζουμε την ομάδα Malizia καθώς το ταξίδι στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα ότι, όπου κι αν πάτε, υπάρχει πάντα η επιλογή να το κάνετε με χαμηλές εκπομπές ρύπων", δήλωσε ο Dr. Christoph Ballin, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής του Torqeedo

Επίσης, ηλεκτρικά σκάφη της Torqeedo βοήθησαν και συνόδευσαν με ασφάλεια το Malizia II κατά τον απόπλου του από το λιμάνι του Plymouth του Ηνωμένου Βασιλείου στις 14 Αυγούστου.

Κατά την άφιξή του Malizia II στη Νέα Υόρκη η Torqeedo παρείχε και πάλι βοήθεια, με ηλεκτρικά σκάφη, συμπεριλαμβανομένων δύο tenders που προωθούνται από εξωλέμβιες Deep Blue 50 kW και ένος φουσκωτό σκάφους υποστήριξης, για να βοηθήσουν το Malizia II να κινηθεί με ασφάλεια στον πολυσύχναστο σταθμο θαλάσσιων μεταφορών της Νέας Υόρκης και να το δέσουν στη μαρίνα του North Cove του Μανχάταν.